VIDEO Ovo su tri najluđa kineska "auta", a testirali su ih u stilu Top Geara

Screenshot: YouTube

TRIO iz Top Geara oduvijek je znao automobile učiniti zanimljivima, čak i onima koje autotematika ne zanima. Sada je to pokušao i ovaj trio s istoka. 

I dok su se još 90-ih mogli sprdati s kineskim automobilima, danas cijeli svijet poštuje kinesku autoindustriju, koja u mnogočemu drži korak sa svijetom. Ponekad i više od toga, posebno ako govorimo o popularnosti električnih pogona i raznovrsnosti ponude. 

A među njima se zna zalomiti i manje uspješnih prometala. Jalopnik je tako locirao videoemisiju u kojoj su na test stigla upravo takva vozila. Ne morate ništa razumjeti od onoga što pričaju, sve će vam biti jasno – slika govori dovoljno, a posebno testovi u stilu Top Geara.

A na popisu su sljedeći modeli. Prvi je izuzetno loša dizajnerska kopija Bugatti Chirona pokretana minijaturnim benzinskim motorom. Idući na redu je Dayang Chok, ima električni pogon i strašno je spor. Zadnja na redu je kineska verzija Reliant Robina, a to tek znači puno, puno zabave na tri kotača. Ima benzinski pogon, a smješten je straga.

A prije videa spomenut ćemo i cijene. Dayang Chok stoji oko 3.900 USD, „replika Bugattija“ oko 5.000 USD, a trokolica je najjeftiniji i ima cijenu od oko 3.100 USD.

 

Pročitajte više