VIDEO Pijani idioti vozili se u Tesli na autopilotu (bez vozača)

Screenshot: TikTok

LJUDSKA glupost nema granica.

Sustavi autonomnog upravljanja i svi napori koji se ulažu u razvoj istih imaju jasan cilj, svesti vjerojatnost pogreške i prometne nesreće na najmanju moguću mjeru. Naravno, razvoj ide svojim tempom, ali neki misle kako je već sada dosegao razinu u kojoj vozač nije potreban.

Jedan takav primjer osvanuo je na TikToku, gdje je objavljen video iz kabine Teslinog automobila. U Modelu S je pravi tulum, pije se i pjeva. Ali u vožnji u kojoj nema vozača. Osim što su bili dovoljno glupi da pod utjecajem alkohola krenu u vožnju, ovi su šupljoglavci uključili Teslin autopilot. Svoju i sudbinu svih ostalih sudionika u prometu predali su sustavu, čiji autor traži da je vozač za upravljačem spreman za reakciju. Pritom se ne voze nekim poligonom ili bar polako praznim parkingom, već voze cestom i to 105 km/h.

 

@blurr.tv

Tesla was the DD for the night ##fyp ##foryou ##foryoupage ##viral ##tesla ##dontletthisflop

♬ original sound - blurrblake

Ne znači im ništa ni činjenica da za prometne nesreće učinjene pod autopilotom odgovara onaj koji ga je aktivirao, kao ni podatak kako su u prometnim nesrećama uzrokovanim neodgovornim korištenjem autopilota poginule četiri osobe, piše TMZ.

Pročitajte više