VIDEO Pininfarinin bolid s Rimčevim pogonom dolazi na cestu

PININFARINA obavještava kako je njezin bolid uspješno završio testiranja na stazi te je sad spreman za sljedeću razinu.

Prema službenim informacijama, Battista je u društvu testnog vozača i prvog čovjeka za voznu dinamiku Georgiosa Syropoulosa uspješno završio testiranje na stazi Nardo. To uključuje testove na 12,6 km dugom krugu, ali i na 6,2 km dugoj stazi za provjeru upravljivosti. 

U službenom priopćenju se ne govori o konkretnim vrijednostima koje su postignute u bolidu, ali je dano do znanja da je prototip bio u potpunosti opremljen automobil. "Naši klijenti nisu nikad prije iskusili ovakva ubrzanja, a sada im se omogućuje da svoje iskustvo razviju kroz niz modaliteta rada. S električnim dosegom od 500 km i sofisticiranim pogonom na sve kotače, vožnja u Battisti je užitak", zaključio je Syropoulos.

Naredna faza testiranja podrazumijeva devet prototipova koji će se koristiti za posljednja testiranja na javnim cestama, ali i na brojnim privatnim stazama kako bi se odradilo fino uštelavanje svih komponenti. Podsjetimo, Battista električni pogon dijeli s Rimčevim C_Two, a to znači da raspolaže s maksimalnih 1900 KS i 2300 Nm.

U Pininfarini naglašavaju sprint do 100 km/h za manje od dvije sekunde, 0-300 km/h za manje od 12 sekundi i maksimalnih 350 km/h. Prve isporuke kreću ove godine.

Pročitajte više