VIDEO Pješakinju udario auto, a onda ju je pregazio robotaksi

Foto: Cruise

NA događaj su reagirali iz tvrtke čije je autonomno vozilo. 

Nesvakidašnji prizor dolazi iz San Francisca. Pješakinja je zadobila po život opasne ozljede nakon što ju udario automobil, a potom ju i pregazilo robotaksi vozilo. U pitanju je Cruiseovo autonomno vozilo koje je u trenutku udarca prometovalo avenijom. 

Kako javljaju službeni izvori, nepoznati vozač automobilom je udario pješakinju i pobjegao, odbacivši je pred autonomno vozilo. Samovozeći auto pregazio je pješakinju i potom se zaustavio, dok je ona ostala zarobljena pod njim. 

 

“Prvi udarac je bio jak i izbacio je pješaka točno pred autonomno vozilo (AV). AV je zatim agresivno zakočio kako bi umanjio udar. Vozač drugog vozila je pobjegao s mjesta nesreće", rečeno je u priopćenju. Prema riječima glasnogovornika vatrogasne službe San Francisca Justina Schorra, žena je zadobila ozljede opasne po život.

Pojedini mediji izvještavaju da se AV zaustavio točno u trenutku kad je kotač bio na nozi pješakinje. Vatrogasci su kontaktirali Cruise koji je isključio vozilo kako bi mogli krenuti u oslobađanje ozlijeđene pješakinje. 

Cruise je objavio kako surađuje s predstavnicima zakona kojima je dao na uvid sve podatke iz vozila. Iz ovog događaja mnogi zaključuju kako će Cruise morati dodatno poraditi na algoritmu upravljanja u ovakvim situacijama.

Upozoravamo da je video u nastavku uznemirujuć.

 

Pročitajte više