VIDEO Pogledajte kakav je auto BMW planirao proizvesti

Screenshot: YouTube

AKO ste mislili da se BMW malo pogubio s dizajnom, podsjetit ćemo vas na još jedan uradak u režiji Chrisa Banglea.

Chris Bangle i njegov doživljaj BMW-a su najblaže rečeno bili kontroverzni. Dovoljno je pogledati Z4 i seriju 5 (E60) i sve će vam biti jasno. Bit ćete za ili protiv, ali sigurno nećete biti ravnodušni. Nitko nije. 

Jedna od tih novosti je tadašnja serija 7. Da, 1996. je godina, a BMW već tada ima ogromne bubrege. Četvrt stoljeća kasnije i ova ideja dolazi na tržište, ali na seriji 4.

Video u nastavku se ipak bavi jednim drugim automobilom. Radi se o povišenom coupeu koji izgleda kao da je bio osnova za konceptni X-Coupe koji je BMW predstavio 2001. godine u Detroitu. Godinu dana kasnije dočekali smo Z4 Coupe. Međutim, ovaj auto je nastao kasnije tek 2004. godine, a BMW je taj auto htio ponuditi na tržištu. Njihova ideja je bila poklonicima ponuditi povišeni coupe spreman za terene. 

Osim oblika potpuno neočekivano djeluje dizajn sprijeda gdje su kružna svjetla ugrađena u odbojnik, ali i u kućišta retrovizora. Pravo iznenađenje dolazi straga gdje se stražnje staklo otvara, a tu je i mali poklopac kao kod kamioneta. Kad se rastvori, ovaj coupe može prevesti i veće predmete. Inače, interijer je preslika Z4, a ima i stražnja sjedala.

Uostalom, pogledajte video u nastavku i uvjerite se sami u posebnosti ovog automobila. 

Pročitajte više