VIDEO Pogledajte kako je američko vojno vozilo izguralo rusko s ceste

Screenshot: Twitter

CESTOVNO nasilje najčešće vežemo uz obračune civilnih automobila, gdje jedan vozač uzima zakon u svoje ruke. Sada su se sukobile dvije vojne sile, i to najjače na svijetu.

Zvuči nemoguće, čak i za jedan holivudski spektakl, ali vojna vozila američke i ruske vojske su se doista sukobila, i to na potpuno neočekivan način. Vjerovali ili ne, radi se o primjeru cestovnog nasilja, a za koji ne biste vjerovali da se dogodio da ga kamera nije snimila. Naravno, s obzirom na okolnosti i lokaciju te način ponašanja ruskog vojnog vozila, mnogi će ovakav manevar smatrati opravdanim. 

Jedino mjesto gdje se takvo što danas može dogoditi je Sirija, ratom opustošena zemlja u kojoj su prisutni i Ameri i Rusi. Kamera jednog korisnika društvenih mreža je na cesti blizu turske granice i grada Qamishlija snimila konvoj vojnih vozila. Ustvari, radi se o dva konvoja, ruskom s GAZ Tigr vozilima, te američkom s većim Oshkosh M-ATV vozilima. Jedan ruski Tigr je odlučio pretjecati američku kolonu po desnoj strani, no kada je došao do američkog, ovaj ga je odmah pokušao izgurati i u tome uspio. Nimalo čudno s obzirom na masu veću od 10 tona. Time su ruskom vozilu spriječili prolazak i moguće cijepanje američke kolone. 

Na sreću pa nije došlo do eskalacije nasilja već se ubrzo sve smirilo. Službenih objašnjenja zasad nema, ruska strana je odbila dati bilo kakav komentar, dok američka kaže da provodi istragu. 

Pročitajte više