VIDEO Fiat je ovim videom opalio šamar talijanskoj vladi

Screenshot: YouTube

NAKON nemalih problema Stellantisa s državnim strukturama iz Fiata je stigao video koji će mnogi shvatiti kao indirektan odgovor talijanskim zakonodavcima.

Fiat je objavio promotivni video za električni 500e, u kojem možemo vidjeti simpatični Fiat u vožnji. Iako nema amblema marke, kao ni malene značke s talijanskom zastavom, i slabiji poznavatelji autoindustrije lako će u njemu prepoznati Fiatove gene. 

Video "Fiat | No Logo" objavljen je na službenoj stranici proizvođača. Uz zvučnu kulisu i prikaz automobila, glas nam na talijanskom govori: "Da ovaj auto nema logo, da nema ime, da nema zastavu... Da nema nikakvih podataka o tome što je ili odakle dolazi, svi bi ga i dalje prepoznali. Jer kad automobil ima legendarni dizajn i oduvijek predstavlja radost življenja, to može biti samo talijanski i može biti samo Fiat."

 

Podsjetimo, talijanska vlada je posljednjih mjeseci dobrano pritisnula Stellantis. Prvo su ih natjerali da promjene ime Alfinog noviteta iz Milano u Junior, a potom su im zaplijenili 134 primjerka malenog Topolina, i to zbog malog amblema talijanske zastave. 

Sve rečeno dogodilo se uz opravdanje da bi talijanska zastava, odnosno ime Milano u prvom slučaju, sugerirali talijansko porijeklo proizvoda i time zavarali korisnika. Naime, u oba slučaja automobili dolaze iz Poljske, a to se talijanskim vlastima baš i ne sviđa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.