VIDEO Pogledajte što Lexus nudi u Americi za 50.000 eura

Foto: Lexus, BMW

OPĆE je poznato kako su u Americi automobili povoljniji, a ponuda pomalo specifična. 

Iako su svima puna usta štednje, struje i downsizinga, još uvijek je moguće pronaći pristojan klasičan automobil. Upravo tako, i u 2022. godini neki su spremni ponuditi klasičnu limuzinu s atmosferskim motorom. 

Pogledate li ponudu Lexusa, ostat ćete iznenađeni. Nekima će to biti apsolutno zastarjela opcija, a neki će se zbog ovog automobila zadovoljno nasmijati i vratiti rumenilo u obraze. A nakon prvog turiranja možda potekne i koja suza radosnica. Kako i ne bi kad govorimo o modelu IS u top izdanju koje nosi oznaku F Sports. 

A ono bitno je da je ispod poklopca i dalje V8 dragulj, i to klasični atmosferac obujma pet litara. Razvija gotovo 480 KS i 535 Nm, a to znači kako će do 100 km/h stići za manje od pet sekundi. Naravno, postoje brže i bolje sportske limuzine, ali ovakvih koje igraju na emocije nostalgičnih vozača nema još puno. 

I ono najbolje je da će ovakav automobil Lexus naplatiti 57.575 USD ili oko 380.000 kn. Konkurencija je tu najčešće skuplja, pa tako osjetno bolji M3 stoji 15.000 USD više, a M340i je čak i nešto povoljniji, baš kao i Mercedes C43 AMG. Pogledamo li na trenutak hrvatsku ponudu, za ovaj iznos možete dobiti primjerice Audi A4 TDI ili pak BMW 330e.

U svakom slučaju, nedovoljno za mnoge da i požele prošetati do salona. Takvima samo preostaje da pogledaju video o spomenutom Lexusu i uživaju.

Pročitajte više