VIDEO Pokušali ukrasti auto, a onda su pobjegli osramoćeni

Screenshot: YouTube

KRAĐE automobila danas su sve češće, posebno među mlađom populacijom željnom adrenalinske zabave. To je posebno vidljivo u Americi, gdje su se tinejdžeri posebno okomili na određene modele Kije. Razlog je sasvim logičan, a to je izuzetno loša zaštita, pa je za startanje automobila doslovno dovoljan komad kabela s punjača za mobitel. 

>> VIDEO Za krađu ovih automobila dovoljni su odvijač i USB kabel

Neki kradljivci željni zabave vole otuđiti brze sportske automobile. Najčešće su na tapeti Dodge i njegovi cestovni trkači. Ponekima je zanimljiv i Subaru, posebno Impreza WRX koja ima brojne poklonike širom svijeta. Pokušaj krađe jedne Impreze snimljen je kamerom, ali je, na sreću, završio pogubno po kradljivce i njihov moral. 

Pokušaj otuđenja vozila snimljen je na benzinskoj crpki u Germantownu u Marylandu. Dva tinejdžera su vlasniku otela ključeve automobila, izbacila ga iz auta i, taman kad su trebali krenuti, dogodio se preokret. Oni su jednostavno odustali od krađe i pobjegli. 

Razlog je, pogađate, mjenjač, odnosno činjenica da Subaru ima ručni mjenjač s kojim se ovi nedovoljno upućeni kradljivci automobila nisu imali prilike upoznati. A ako nastave ovako, i neće imati prilike. Policija ih je ubrzo uhvatila te će im se suditi kao odraslima za pokušaj krađe automobila. 

Pročitajte više