VIDEO Poletio prvi prototip: Zaboravite na automobile, ovo je prijevoz budućnosti

 Foto: Lilium Aviation

SUKLADNO najavama Lilium je dovršio prototip prve inovativne letjelice, koja je uspješno odradila prvi let.
 
Lilium Aviation je njemački start-up osnovan 2015. godine s ciljem stvaranja inovativne letjelice sa vertikalnim polijetanjem i slijetanjem, a koja će zahvaljujući električnom pogonu i naprednim sustavima upravljanja omogućiti svakome da ju koristi. 
 
 
Stvoren oko trendovskih ideja car sharinga i električnih pogona, ovaj projekt sinergijskim efektom otvara nove poglede na transport u budućnosti. Prototip spada u domenu tzv. VTOL letjelica (vertical take-off and landing), a implementacijom električnog pogona ističe se kao trenutno najzanimljiviji funkcionalni prototip u domeni transporta. Pridodamo li svemu sustav autopilota i pojednostavljeno sučelje upravljanja prilagođeno svakoj odrasloj osobi postaje jasno kako se u Njemačkoj stvara nešto veliko. 
 
Nakon što su osigurali 10 milijuna eura investicija od Atomica, ali i Tesli preoteli Meggie Sailer, projekt razvoja se naglo ubrzao. Prototip je gotov i uspješno testiran na bavarskom nebu, a u Liliumu sada planiraju na iskustvu razvoja dvosjeda osmisliti i razviti veću letjelicu s kapacitetom od pet osoba. Cilj je jasan, a to je ponuditi uslugu letećeg taxi prijevoza u rekordnom roku. 
 
 
Lilium Eagle leti na struju, a to mu osigurava čak 36 električnih mlaznih motora, po 3 na svakom od 12 pomičnih flapsova. Maksimalna putna brzina je 300 km/h, a doseg je preko 300 km.
 
Zbog sigurnosti svaki elektromotor radi samostalno sa svojim sustavom upravljanja, a nadzor baterija uvijek osigurava dovoljno energije za sigurno slijetanje. U Liliumu kažu da se njihova letjelica u pogledu potrošnje energije može mjeriti s klasičnim električnim automobilom, ali uz bar pet puta kraće vrijeme puta do odredišta. Primjerice, let od Manhattana do zračne luke JFK traje 5 minuta, a automobilom je potrebno gotovo sat vremena.  
 
 
U ove dvije godine kompanija je drastično narasla, a već sada zapošljava 40 inženjera. Pridodamo li svemu sve brojniju konkurenciju koja razvija slične VTOL letjelice Lilium bi vrlo skoro mogao iznenaditi proizvodnom izvedbom svoje letjelice. 

Pročitajte više