VIDEO Policajac manevrom umalo ubio motociklista. Je li kriv?

Screenshot: YouTube

POLICAJAC je izveo izuzetno opasan manevar koji je za posljedicu imao nalet motociklista. 

Video prikazuje motociklista koji koristi YouTube kanal Hyped Life. Vozi sportsku Yamahu R3 i tijekom vožnje snima promet GoPro kamerom. Na videu se ne vidi brzina kojom se kreće sve do sporne situacije kad je vozio 81 mph ili 130 km/h. U svakom slučaju, ne može se reći da vozi neoprezno ili da divlja cestom. 

Cijelo vrijeme se ispred njega vozi Dodge Charger. U pitanju je policijski auto bez vidljivih oznaka koji mijenja trake. U jednom trenutku je "piknuo" kočnicu i doveo motociklista u opasnost. Ipak, vozi dalje i zatim pri promjeni trake naglo pritišće kočnicu. Motocikl se, naravno, ne uspijeva zaustaviti na vrijeme i završava u stražnjem kraju Chargera. 

 

Dobra je vijest da je motociklist praktički neozlijeđen, ali sve nakon toga nastavlja iznenađivati. S obzirom na to da ispred Chargera nije bilo zastoja, sigurno je da je policajac namjerno pritisnuo kočnicu, a pomicanjem prema sredini otežao je motociklistu mogućnost da izbjegne udarac.

Kamera nastavlja snimati pa tako možemo čuti kako ga je policajac optužio da mu se vozio "na repu" te je iznenađen da ga nije uspio zaobići. 

 

YouTuber je ubrzo dobio i lisice, ali je naknadno oslobođen bez ikakvih optužbi. Međutim, još uvijek se ne zna je li policajac disciplinski odgovarao. Prema policijskom izvješću motociklist je vozio neoprezno. I s time će se većina složiti, ali malo tko će reći da njegova vožnja opravdava ono što je policajac napravio. Što vi mislite?

Pročitajte više