VIDEO Predstavljena je nova Lada

Screenshot: YouTube

RUSKI proizvođač je nakon obnavljanja brojnih dijelova proizvodnje, pa i nekih specijalnih verzija odlučio uz pomoć partnera pokrenuti proizvodnju novih modela. 

Prvi u nizu je Lada X-Cross 5, model koji je upravo predstavljen ruskoj publici. Kako je Renault okrenuo leđa ruskom proizvođaču, novi je partner pronađen u vrlo moćnoj kineskoj autoindustriji. Bolji poznavatelji će tako uočiti kako je Ladin novitet ustvari FAW Bestune T77, a jedina razlika je u amblemu na prednjoj masci i volanu. 

Kompaktni SUV u duljinu mjeri 4525 mm, predstavljen je 2018. godine, a od 2020. godine se prodaje na ruskom tržištu. Sada nakon premijere u Sočiju model dobiva Ladine oznake, uključujući i amblem na upravljaču. 

Osim vanjštine ostao je identičan i interijer s digitalnim kokpitom koji uključuje dva zaslona. Najmodernija Lada pokretana je 1.5 turbo benzincem koji daje 162 KS, nudi se u kombinaciji šeststupanjskog ručnog mjenjača ili automatike sa stupnjem prijenosa više. Pogon je isključivo prednji, a cijena bi trebala kretati od oko 24.200 eura. Model će se proizvoditi u nekad Nissanovim pogonima u Sankt-Peterburgu. 

Lada je u međuvremenu predstavila posebnu verziju Nive Travel u hokejaškom izdanju, a obnovljena je i proizvodnja modela Grant s 16V motorom od 106 KS.

Pročitajte više