VIDEO Rimčeva Nevera snimljena na Nürburgringu

Screenshot: YouTube

NAKON obaranja 23 rekorda mnogi se pitaju hoće li Nevera konačno pohoditi jednu od najpoznatijih europskih staza. 

Najveći oponenti Nevere ne poriču vratolomna ubrzanja, ali najčešće govore kako je automobil pretežak da bi vozio zavojima, ali i da pod punim gasom ne može prijeći više od jednog kruga. Vožnja na Nürburgringu bi odagnala glavninu pritisaka skeptika. 

Kako god, Nevera ima sve sastojke da bude brza i na stazi. Nešto više od 20 km zavoja na Nürburgringu mora odraditi za manje od 7 minuta želi li doći do laskave titule najbržeg električnog vozila na slavnoj njemačkoj stazi. 

>> Ovako vozi najbrži serijski električni auto na svijetu

Podsjetimo, rekord u domeni serijskih vozila drži Porsche Taycan Turbo S s vremenom 7:33.3. Međutim, kineski Nio EP9 je još 2017. odvezao krug s vremenom 6:45.9, ali ni jedan od 16 proizvedenih primjeraka ne smije na javnu prometnicu. Konačno, tu je i Volkswagen ID.R koji je u nizu rekorda postavio i jedan na Nürburgringu odvezavši u lipnju 2019. krug s nevjerojatnim vremenom 6:05.

 

Na koje vrijeme Nevera i Rimac pucaju, nije poznato, ali je bitno da su stigli u ring. Upravo na to upućuje video koji prikazuje istu onu Neveru koja se okitila s 23 rekorda, sada na stazi. Koliko može ovaj oko 2.3 tone težak bolid, nije poznato, ali viđeno na snimci ne izgleda loše. Uvjerili smo se da je Nevera vraški brza na ravnici, a sada neka to pokaže i u zavojima.  
 

Pročitajte više