VIDEO Dramatičan prizor u Austriji: Rally auto sletio i završio u ledenoj vodi

Screenshot: YouTube

NESVAKIDAŠNJI prizori dolaze nam iz bliske Austrije. 

Tijekom ovogodišnjeg natjecanja JännerRally u sjevernoj Austriji loše sreće bili su vozač Johannes Keferböck i suvozačica Ilka Minor koji su sa svojom Škodom Fabijom RS okončali vožnju na vrlo neugodan način. 

Vozeći zaleđenom javnom prometnicom koja je prolazila kroz naseljeno mjesto u jednom trenutku su naišli na zavoj prevelikom brzinom, proklizali i izletjeli s ceste. U najgorem trenutku jer je ispred njih bio bazen ograđen tek drvenom ogradom. 

Kako to obično biva, bazen koji služi kao spremnik vode za gašenje požara je bio pun gotovo zaleđene vode pa je tandem imao vrlo hladno otrježnjenje. Vozač i suvozačica su brzom reakcijom izašli iz automobila, neozlijeđeni, ali zasigurno pothlađeni. Škoda je pak u potpunosti potonula.

Samo spašavanje je bilo vrlo dramatično.

"Išli smo malo prebrzo u zavoju", izjavio je vozač za Speedweek. Zeleno-crna Škoda Fabia RS Rally2 gubi kontrolu i završava u hladnoj vodi i odmah tone. Keferböck zatim doživljava ono što slijedi kao u usporenoj snimci: "U tom trenutku ne primjećujete da je ledena voda samo oko pet stupnjeva. Samo se pobrini da upravljaš situacijom za sebe i svog kopilota."

Uslijedile su dramatične sekunde: "Mogao sam otvoriti svoja vrata i izaći iz auta, ali Ilkina vrata se nisu otvorila! Ilka je upala i nije mogla disati - pokušao sam nekako podići auto - srećom je ipak izašla."

Izašavši iz ledene vode potpuno mokri, Johannesu i Ilki je odmah pružena pomoć: "Obitelj Hochacker koja tamo živi ponudila nam je priliku da se tuširamo toplom vodom i ugrijemo čajem u njihovoj kući", rekao je vozač i nastavio: "Možete zamisliti: nakon vrućeg tuša i čaja, Ilkina tjelesna temperatura još uvijek je bila samo na 32 stupnja. Stvarno mi je drago što je ovo na koncu dobro završilo."

Škoda zbog lakog udarca nije oštećena, ali kako je bazen bio pun vode u potpunosti je potonula. S obzirom na to da je motor radio u trenutku kontakta s vodom, velika je vjerojatnost da su oštećenja značajna. 

Pročitajte više