VIDEO Richard Hammond je opet provozao Rimčev električni bolid

Screenshot: YouTube

PRIJE šest godina Richard Hammond, poznatiji kao Hamster, doživio je stravičnu prometnu nesreću u Rimčevom bolidu. Sad se vratio.

Mnogima je u sjećanju ostala buktinja u kojoj je u potpunosti izgorio Rimčev Concept One, jedan od navodno osam proizvedenih. To je bila posljedica prometne nesreće u kojoj je Hamster precijenio svoje vozačko umijeće ili pak mogućnosti samog automobila, ali je činjenica da je za njega i auto zavoj na uzbrdici u Švicarskoj bio fatalan.

Sada se vratio. Doduše ne u Švicarsku i ne za upravljač Concepta One, već je sjeo u novi model – snažniju i tehnološki dotjeraniju Neveru. Ništa nije prepustio slučaju pa je sa sobom ponio svoj sretni Rolex koji je imao na ruci kad je zadnji put vozio Rimca. Također, kako kaže Hamster, ni u Rimcu nisu ništa prepustili slučaju pa su na mjesto suvozača posjeli svog test-vozača i glavnog inženjera. 

 

Tijekom vožnje Hammond se prisjetio svojih prijašnjih nezgoda, u dragsteru i Rimcu, ali vozeći Neveru zaključio je: "Čim kreneš, ovo te obujmi svojim velikim električnim rukama i kaže: ‘Ne, bit ćeš dobro, prijatelju. Samo se ovaj put nemoj zanijeti.'" Sudeći po snimci bivša zvijezda Top Geara je isprobala automobil sa strahopoštovanjem, vozeći smireno, pa čak i vrlo sporo za sebe. 

Pročitajte više