VIDEO Rimčeva električna igračka: Pogledajte kako drifta C_Two

Screenshot: Youtube

ELEKTRIČNIM automobilima mnogi spočitavaju da su dosadni i nimalo zabavni. Ne i Rimčev, čija ogromna snaga budi maštu i rađa neke nove ideje. 

Prijenos tolike snage na podlogu je možda i najveći izazov. Torque Vectoring sustav tu je neizbježan, a bez njega je potrebno puno vozačkog umijeća. Nesumnjivo je da Mrgud, službeni test-vozač Rimac Automobila, može zauzdati ovu zvijer koja je korak ili dva bliža konačnoj izvedbi. 

U najnovijem videu, u kojem se glumački talenti baš i nisu proslavili, Mate Rimac nas obavještava kako "auto mora driftati, proklizavati i lijepo se voziti bez uključenog torque vectoringa". A tada svu pažnju preuzima test-vozač koji mora provjeriti kako se automobil ponaša na stazi bez elektronskih pomagala. 

 

Podsjetimo, C_Two ima četiri elektromotora koji u maksimumu daje 1.914 KS i 2.300 Nm.100 km/h ima u manje od 2 sekunde, a navodno može do 412 km/h. Proizvođač garantira doseg sa 120 kWh baterijama od 550 km. Nova proizvodna linija ima kapacitet proizvodnje od četiri primjerka mjesečno. Naravno, nakon što prototipi budu proizvedeni. Rimac je ranije zbog pandemije premijeru konačnog modela još uvijek nepoznatog imena odgodio za iduću godinu.

Pročitajte više