VIDEO Ovo je najjeftiniji novi Rolls Royce. I najmanji

Foto: Rolls Royce

KAD se sve uzme u obzir, razlike u odnosu na klasičan automobil su minimalne. 

Rolls Royce Cullinan je kao prvi SUV model u gami prestižnog proizvođača izazvao velike turbulencije među poklonicima, no u konačnici se pokazao tržišno itekako zanimljivim. A kako bi mu na još jedan način odao počast i prisjetio nas na legendarnu rečenicu "Male stvari čine savršenstvo, ali savršenstvo nije mala stvar", koju je izrekao Sir Henry Royce, jedan od utemeljitelja kompanije, tvrtka nam predstavlja savršen model automobila. 

Radi se o replici Cullinana u mjerilu 1:8, što u prijevodu znači da je duljine nešto preko 62 cm i širine oko 25 cm, što i nije toliko malo. Međutim, ono što ga čini posebnim je više od 1200 komponenti od kojih je izrađen te pažnja koja je posvećena svakom detalju. Ručno obojeni poliran model nastaje u zahtjevnom procesu koji traje oko 450 sati, što je pola vremena potrebno da bi se proizveo jedan Cullinan u prirodnoj veličini.

Kupci mogu birati između 40.000 "standardnih" boja, a model dolazi s funkcionalnim svjetlima koja palite putem daljinskog upravljača. I da, ispod poklopca je savršena replika 6.75 V12 dragulja.

Model Rolls Roycea dolazi na postolju, pohranjen u zaštitnoj kutiji stranice jedan metar. Ako poželite zaviriti u kabinu automobila, dovoljno je otvoriti jedan od prozorčića. Početna cijena je oko 17.100 USD, a lako ju je u opcijama dobrano povećati. Time se još jednom potvrđuje da ovo nije nikakva igračka, prije ga treba doživjeti kao umjetničko djelo i skulpturu. 

Pročitajte više