VIDEO Savršenstvo iz dva svijeta: Ovako izgleda Bugattijev W16 motor na ruci

Foto: Jacob & Co

PROIZVOD je razvijan više od godinu dana, a sada je predstavljen svijetu.

Dva ekskluzivna proizvođača, Bugatti i Jacob & Co surađuju duže od godinu dana, a nakon lansirana prva dva sata, Twin Turbo Furious i Epic X Chrono, na scenu je stigao nevjerojatni Bugatti Chiron Tourbillon.

Upravo tako, godinu dana su najbolji stručnjaci pripremali ručni sat koji će dostojno predstavljati najjači i najekskluzivniji automobil na svijetu. 

A to je nemoguće bez da se spomene W16 motor. Vjerovali ili ne, u sklopu ovog sata dolazi minijaturni model Bugattijevog motora. Upravo tako, pritiskom tipke na desnoj strani kućišta aktivira se rotacija radilice i pokreću se klipovi. Pokazatelj rezerve snage (60 sati) smješten je na 3 sata i stilski usklađen s pokazateljima količine goriva u spremniku goriva.

Mehanizam se sastoji od 578 ručno sastavljenih dijelova, pokazuje sate i minute, a posebnost mu je jednominutni tourbillon kavez pod nagibom od 30 stupnjeva. Povezan putem četiri amortizera kojim se kompenziraju udarci i nagli pokreti donosi kućište od titana oblikom inspirirano linijama Chirona.

Poseban dizajn te cijena od 280.000 USD jamče ekskluzivnost ovog sata izvan okvira automobilskog svijeta. 

Pročitajte više