VIDEO Skupi ih sve: Kineska marka klonirala sve poznate zapadne modele

Screenshot: Mecides/Instagram

U Kini možete pronaći brojne kopije legendarnih modela zapadnih marki, a nerijetko ih vidimo i u obliku jeftinih četverocikala. 

Među njima postoji jedna marka koja je odlučila napraviti iskorak i skopirati dizajn većine modela sa zapada. Već u startu su za ime tvrtke izabrali Mecides, a što zvuči jako slično slavnoj marki iz Stuttgarta. Čak će vas i brojne tražilice upućivati na Mercedes ako upišete ime kineske marke. 

 

MECIDES RHD and LHD electric vehicle made in china MECIDES 左 右 舵电动汽车 生产批发 时速70 kmh 续航350km factory whatsapp /Wechat ...

Objavljuje MecidesSrijeda, 29. studenoga 2023.

A oni u svom asortimanu imaju i minijaturne replike brojnih modela. Pritom nisu birali samo jedan segment, već su kopirali sve, od superluksuznih automobila, preko SUV-ova do klasičnih kompaktnih modela. 

Nema što nisu iskopirali

Pogađate, osnova je uvijek ista, a uključuje maleni elektromotor od 10 kW te 72-voltnu mrežu. Postavljeni su na 13-inčne čelične kotače, a teže oko 700 kg. Ove luksuznije kopije uključuju još uvijek nepostojeći Bugattijev SUV, Aston Martin DBX, kao i Porsche Cayenne i Macan. Kopirala se i 911-ica, a u ponudi je i svojevrsna replika Maseratija Grecale. 

 

U domeni terenaca nudi se Ford Bronco, Suzuki Jimny, Mercedes G klase, pa i replike američkih kamioneta. Zanimljivo je da je Mecides odlučio kopirati i domaće kineske modele potencijalnih rivala, a obrađeni su i Mini, Volkswagen ID.4 te Smart #1.

 

S tehničke strane automobilčići su dugi od 3 do najviše 3.8 metara, a svi imaju disk kočnice na svim kotačima. Većina ih je pokretana elektromotorom od 10 kW i 8 Nm, a neki imaju snažniju opciju od 20 kW i 140 Nm. Maksimalni dostupni kapacitet baterije je 26 kWh, a doseg minimalno 300 km pa sve do 800 km. 

Cijena nije poznata, ali sudeći po snimkama iz proizvodnje, interes je velik. 

 

MECIDES RHD and LHD electric vehicle made in china MECIDES 左 右 舵电动汽车 生产批发 时速70 kmh 续航350km whatsapp /Wechat +8618068555501 +8618068537688 Africa office +233 536 112534 If interested, contact us. #carpart #carparts #parts #part #japan #USA #mecides #Toyota #Dubai #BMW #Audi #Cadillac #Benz #ledheadlights #autolightingsystems #lightledcar #ledledbulbbulb #bulbbulbledled #carheadlightled #ledcarheadlight #headlightlenscover #Pakistan #ledheadlighth4 #bulbheadlightled #ledlightsforcar #ledcarlighth4 #car #mecides #MECIDES 令攸3。$&﹪

Objavljuje Mecides u Četvrtak, 15. veljače 2024.

Pročitajte više