VIDEO Skupio je kolekciju najpopularnijih automobila SSSR-a, kao novi su i prodaju se

Screenshot: Youtube

AKO ste zainteresirani za Volgu, pripremite novac jer je cijena poznata.

Na YouTube kanalu Averdrive objavljen je video koji nas vodi u jednu od najzanimljivijih kolekcija automobila. 

Iako niti jedan od automobila ne spada u red skupocjenih klasika, ova kolekcija sasvim sigurno ima važnost, posebno među onima nostalgičnima prema automobilima iza nekadašnje željezne zavjese. 

Da ne dužimo, volite li Lade, Volge, UAZ-e i sve one automobile nastale prije raspada Sovjetskog Saveza, znajte da je u Rjazanju dostupna kolekcija takvih automobila, i to u besprijekornom stanju. Skupljana od 1995. godine sada se nalazi u prodaji, pa tako Volga GAZ-24 košta 1.300.000 rubalja, što je oko 13.600 eura, dok je VAZ-21013 iz 1987. dvostruko jeftiniji. Cijena legendarne Čajke (GAZ-13 i 14), vjerojatno najljepšeg automobila u povijesti sovjetske autoindustrije je na upit.

 

Recimo i kako se kolekcija stalno mijenja jer vlasnik ima poseban servisni prostor za obnavljanje vozila. Također, posljednjih godina je u ovaj svojevrsni muzej pušteno i ponešto sa Zapada, poput Mercedesa W126 i Toyote LC, ali i iz postsovjetske proizvodnje poput GAZ-31105 Volga. Automobili su gusto posloženi u salonu na dvije etaže, a postav se stalno mijenja.
 

Pročitajte više