VIDEO Što nudi najjeftiniji novi auto na tržištu

Screenshot: YouTube
 
NAJSKUPLJI novi auto na svijetu, Rolls Royce Sweeptail, stoji oko 85 milijuna kuna, odnosno koliko i 1200 primjeraka Dacije Sandero. 
 
Dacia Sandero je cijenom od 6000 funti najjeftiniji automobil u Velikoj Britaniji. Također, to je jedan od najjeftinijih automobila u Europi, pa tako i Hrvatskoj, gdje "bogato" opremljena izvedba s modernijim 1.0 SCe motorom stoji 69.900 kn. Donedavno se nudila i izvedba sa starim Renaultovim 1.2 benzincem i totalno ogoljena, a cijena je bila vrlo povoljna, u potpunosti nedostižna konkurenciji. Upravo takvu su na test uzeli novinari iz magazina Fifth Gear i odveli je u francuski Courchevel, gdje noćenje u luksuznoj planinarskoj kućici stoji upravo koliko i ovaj automobil. 
 
Dojmove s testa možete vidjeti u nastavku.   

Dacia Sandero je na hrvatskom tržištu još uvijek najpovoljniji model s petera vrata i upotrebljivim prtljažnikom (320 l), dakle automobil koji može ispuniti i obiteljsku funkciju. Kako ogoljene verzije Essentiel nema u ponudi, status najjeftinijeg u Hrvatskoj trenutno ima Renault Twingo i stoji 68.990 kn. No kako nema klimu cjenovno ga realno šije Toyota Aygo (3V) sa startnih 70.990 kn i serijskom klimom. 

Pročitajte više