VIDEO Top Gear izabrao najbolje električne automobile

Screenshot: YouTube/Top Gear

NAJBOLJI od najboljih dolazi iz Porschea, a najveće iznenađenje je u jednoj drugoj kategoriji. 

Još donedavno biste u potrazi za najboljim električnim automobilom najčešće krenuli od Tesline ponude te se vjerojatno dalje ne biste ni pomakli. Sada pak Tesla Motors ne osvaja postolje ni u jednoj kategoriji Top Geara. 

Top Gear nastoji sebe prikazati u ekološki prihvatljivijem svjetlu. Sazreli su, a električni auti im više nisu odbojni. Naprotiv, u njima vide budućnost, a kako bi popravili svoju sliku u javnosti, čak i biraju najbolje električne automobile

A u tom izboru najzanimljivije je što je u kategoriji najsvestranijih vozila pobijedio Polestar kao najbolji all-rounder. Magazin hvali inovativni dizajn, interijer, minimalistički eksterijer i vrlo zabavnu voznu dinamiku. Šveđanin s kineskom adresom im se očito jako dopao. 

"Polestar 2 se izdvaja. Ne zato što je savršen, već zbog svog uglađenog karaktera koji daje to malo duše. Ako je budućnost električnih vozila zasnovana na ovakvim pionirskim pokušajima, onda je budućnost doista svijetla. I poput zvijezde koja nosi njegovo ime, Polestar predvodi put", rekao je Tom Ford ispred Top Geara sipajući hvalospjeve. 


Recimo i kako je apsolutnim pobjednikom proglašen Porsche Taycan u Cross Turismo izdanju. Cijelu priču o najboljim električnim automobilima pogledajte u nastavku. 

Pročitajte više