VIDEO Ukrajinac testirao novi Ferrari, vožnja završila katastrofom

USPRKOS moćnoj elektronskoj logistici ne može svatko obuzdati hipersportski automobil, posebno ako mu nedostaje iskustva. 

Upravo to je na svojoj koži osjetio ukrajinski poduzetnik Alex Slobozhenko. Stigao je u Dubai gdje je dobio priliku kratko testirati crveni Ferrari SF 90 Stradale. Njegov kratki izlet u Ferrariju snimljen je iz pozicije suvozača, a video je naknadno objavljen na Alexovom Instagram profilu.

Ukrajinac je nakon početne očaranosti Ferrarijem stisnuo gas te uslijed nedostatka iskustva ubrzo izgubio kontrolu nad automobilom i udario u rubnjak. Naglo ubrzanje uzrokovalo je preupravljanje. Na sreću, u nesreći nema ozlijeđenih, ali je određenu štetu pretrpio prednji kraj automobila. Popravak neće biti težak, ali će sasvim sigurno biti skup. 

Ukrajinac je objavio i drugi video na kojem, prema navodima bugarske stranice Automedia, on krivnju svaljuje na automobil spominjući kvar na vozilu. Slobozhenko je uzeo Ferrari na test ne bi li se uvjerio da je vrijedno svoj Lamborghini Huracan EVO zamijeniti za Ferrari.

Podsjetimo, SF 90 Stradale ima plug-in hibridni pogon s 1000 KS. 100 km/h postiže za 2.5 sekundi, 200 km/h za 6.7 sekundi, a maksimalna brzina je oko 340 km/h. Cijena se ovisno o izvedbi vrti oko pola milijuna eura.

 

Pročitajte više