VIDEO Upravo je stigao najjači Golf u povijesti

Foto: Volkswagen

SAMO dan nakon što nas je Volkswagen podsjetio da je prošlo čak 20 godina od premijere Touarega iz Wolfsburga, stiže još jedan podsjetnik. 

A ovaj je čak i zanimljiviji jer se tiče najbrutalnije izvedbe Golfa u povijesti. Da, Golf R(32) je prvotno predstavljen također prije 20 godina, a sada nam Volkswagen dovodi posebnu slavljenički varijantu. Novi Golf R zadržava isti 2.0 (EA888) turbo benzinski motor kojem je sada snaga podignuta za 13 KS na čak 333 KS. Dolazi u kombinaciji s dotjeranim sedam-stupanjskim DSG mjenjačem i očekivano pokreće sve kotače. 

Na popisu opreme je Akrapovič sportski ispušni sustav od titana, a da ne uzbunite susjede VW nudi tzv. "Emotional Start“, a tada se u startu vrti na 2500 o/min, piše Autocar. Modifikacije su odrađene i na turbini, pa je konačni rezultat itekako vidljiv u vožnji. 

Nude se samo dvije boje, Lapiz plava i bijela, a izbor boje utječe na finiš 19-inčnih Estoril naplataka. Tu su i Michelin Sport Cup 2 pneumatici, kao i brojne oznake specijalne izvedbe. Cijena nije objavljena, ali računajte s plusom od gotovo 10.000 eura u odnosu na "standardni“ R, koji u Hrvatskoj kreće od 413.304 kn. 

Pročitajte više