VIDEO Vozač Golfa htio se utrkivati pa ubacio u rikverc

Screenshot: Reddit

VOZAČ Golfa odmah se na startu utrke dobro osramotio i napravio štetu, ali, srećom, nitko nije stradao.

Svi znamo da su ulične utrke itekako opasne i definitivno nije potrebno naglašavati da su ilegalne, bez obzira na to gdje se i u kakvom aranžmanu održavale. Izuzetak su organizirane utrke, gdje je publika na sigurnoj udaljenosti, a pista slobodna i čista od neželjenih uljeza.

U ovom slučaju puno je važnije ono što se događa u pozadini. Naime, na Redditu je objavljen video u kojem glavnu ulogu preuzima VW Golf R. Najprestižniji Golf itekako se osramotio, ali ne zbog performansi, već zbog greške vozača. Vozač šeste generacije sportskog Golfa je, izgleda, bio toliko uzbuđen zbog utrke protiv BMW-a serije 1 da je, umjesto u prvi stupanj, ubacio u rikverc. Upaljena svjetla za vožnju unazad jasno signaliziraju da će biti problema, i to već za nekoliko sekundi. 

Golf je krenuo unazad i udario u Seat Ibizu, a šteta je pozamašna. Osim poklopca motora, stradali su i odbojnik, svjetla, blatobrani, a počelo se i dimiti iz motornog prostora. Potpuno iznenađujuće, vozač Golf je odjurio kao da se ništa nije dogodilo.

Iako sve upućuje na onaj vic u kojem glavni lik misli da je "R" oznaka za "Race", lako je pretpostaviti da se vozač doista zbunio i napravio nenamjernu grešku. Tako sada znamo da je Golf, pokretan 2.0 TSI motorom s 270 KS, itekako startan i u vožnji unazad. Kad vozi prema naprijed, na 100 km/h je za 5.5 sekundi, a brzina je limitirana na 250 km/h. 

Pročitajte više