VIDEO Zašto su Porsche i McLaren u Ferrarijevim pogonima?

Screenshot: YouTube

U FERRARIJU ništa ne prepuštaju slučaju.

Talijanski proizvođač se možda drži one stare uzrečice - "drži prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže", ali u ovom slučaju stvari su sasvim jasne. Ne radi se ni o kakvom posjetu delegacija poslovnih rivala, već o činjenici da Ferrari redovito provjerava što i koliko može konkurencija. 

Prema snimci, ispred sjedišta Ferrarija je vrlo prometno. Toliko bolida na okupu teško je vidjeti igdje u svijetu, pa ne čudi što ovdje puno vremena provode automobilski paparazzi. Jedan od njih je Varrys koji je uspio uhvatiti zanimljive lovine. 

U poplavi kamufliranih Ferrarija pojavili su se i po jedan primjerak Porschea i McLarena. Iz tabora prvog bio je, očekivano, 911, i to GT3 RS, dok su od Britanaca izabrali Arturu. Prema viđenom sasvim je jasno u kome Ferrari vidi najozbiljnije poslovne rivale.

 

Podsjetimo, GT3 RS pokreće atmosferski 4.0 šestcilindrični motor koji razvija preko 500 KS, a usuglašen je sa sedam-stupanjskim PDK mjenjačem. Dovoljno je reći kako krug na Nürburgringu prelazi za 6 minuta i 49.328 sekundi.

Artura je prvi McLarenov plug-in hibrid. Pogon čini 3.0 V6 twin-turbo u kombinaciji s elektromotorom smještenim kod mjenjača. Potonji ima dvije spojke i osam stupnjeva prijenosa. Baterija je kapaciteta 7.4 kWh i nudi minimalni doseg od oko 25 km. Sinergijski učinak je impresivan: 680 KS i 804 Nm.

Pročitajte više