Više o konceptu Q6

Nadolazeći, toliko puta već spominjan sajam u Frankfurtu, između ostalog biti će mjesto gdje će Audi predstaviti koncept iz kojeg će se razviti serijski Q6 e-tron! Iz informacija koje svako malo procure na internet skupili smo osnovne pouzdane činjenice i možemo ih sabrati u slijedeće zaključke. Model Q6 e-tron doći će sa novom generacijom LED svjetala, i to na stražnjoj strani. Riječ je o OLED tehnologiji koja se već čitav niz godina uspješno primjenjuje kod mobilnih telefona i televizora. Nije potrebno dodatno naglašavati da je ujedno riječ i o 3D svjetlima.
S druge strane, kada je riječ o pogonu, isti će biti baziran na 3 elektromotora te baterijom kapaciteta 90kWh. Za sve one koji su još na skali dizel i benzin, to prevedeno znači da će navedeni električni sklop biti u stanju razvijati otprilike 500 KS uz okretni moment od približno 680 Nm, a autonomija sa jednim punjenjem sezala bi čak i do 500 km.
Ako bismo aproksimirali cijenu ovog crossovera koji će tržište ugledati najranije koncem iduće, a vjerovatnije tokom 2017. godine, možemo se složiti da bi najniža početna cjenovna stepenica mogla kretati od 45.000 EUR pa do neba. Inače, neslužbeno se navodi da bi Q6 verzija osim u e-tron inačici mogla biti ponuđena tržištu i kao plug-in hibridna verzija. No, za više detalja pričekajmo toliko najavljivani Frankfurt.

Pročitajte više