Vlasnik Hyundaija dobio kaznu zbog preglasnog tvorničkog ispuha

Foto: Hyundai

TREBA li kaznu proslijediti u Hyundai?

Nema sumnje da je to pitanje koje si je postavio i sam vlasnik Hyundaija nakon što je dobio kaznu za preglasan ispušni sustav. U pitanju je sportski orjentirana Hyundai Elantra N, koju je vlasnik zadržao u potpuno tvorničkom stanju. 

Policijski službenik koji je zaustavio vozilo rekao je kako će popravak ionako tvorničkog automobila stajati oko 7.000 USD, kao i da može tužiti zastupnika koji mu je prodao automobil. Sudeći po videu snimljenom nadzornom kamerom, službenik Carnright je odmah po zaustavljanju vozila nastupio dosta agresivno. 

Nakon što je vozač ponudio da otvori poklopac motora tvrdeći kako je automobil u tvorničkom stanju policajac je isto odbio te mu krenuo s prijetnjama kako će ga poslati državnim referentima gdje će mu se oduzeti registracija i kako će ga nakon popravka "modifikacija“ sve zajedno to stajati 7.000 USD. 

"Ne možete voziti automobil u sportskom načinu rada na ulici. To su vam trebali reći. Ako nisu, možete tužiti zastupništvo. Tako ćete dobiti svoj novac nazad", završio je policajac i ispisao kaznu. 

Slučaj je snimljen na kalifornijskim ulicama gdje je za vozila mase do 2.7 tona maksimalna dopuštena buka ispuha 95 dB. 

Na Redditu je priča dobila nastavak. Automobil je prošao inspekciju, ali je pao na testu buke. Izmjereno je 98 dB u Sport modu rada, a ponovljeni test moći će napraviti tek nakon "modifikacija“ tvorničkog ispuha. 

Na sve je reagirao i Hyundai te izjavio kako automobil u potpunosti odgovara regulativama, lap i da će zajedno s vlasnikom automobila zajedno raditi na rješevanju ovog incidenta. 

Pročitajte više