Volkswagen i Škoda Octavia više nisu najprodavaniji u Hrvatskoj

Foto: Opel

NAKON što je Škoda Octavia izgubila titulu najprodavanijeg modela, s trona je sišao i Volkswagen. Bar kada su u pitanju rezultati na mjesečnoj razini.

Tijekom srpnja prodano je 5675 novih automobila, nekih petstotinjak više no u istom razdoblju lani, podaci su Promocije Plus.

Najbolju prodaju ostvario je Opel s 809 prodanih primjeraka, čime se postavio ispred Volkswagena, koji ima 781 prodani primjerkak. Ovo je drugi mjesec zaredom da Opel grabi s gotovo dvostruko boljom prodajom no prijašnjih mjeseci. Najveće zasluge idu na račun Opel Corse, koja se nudila u akcijskom programu, a uspjela je i dohvatiti status najprodavanijeg modela u mjesecu s prodajom od 407 primjeraka. Corsa trenutno drži i titulu najprodavanijeg na godišnjoj razini. I drugoplasirani model je Opel, i to Crossland s 272 prodana primjeraka. Na treće mjesto je stigao VW T-Cross (258), četvrta je Dacia Sandero (247), a peta Dacia Duster s tek jednim prodanim primjerkom manje. Donedavno najprodavaniji model, Škoda Octavia, u srpnju je ostvarila tek 7. rezultat sa 154 prodana primjerka. 

Vratimo li se na popis proizvođača, iza Opela je u srpnju drugo mjesto uzeo Volkswagen sa 781 prodanim automobilom, dok je treća Dacia s 493 prodana primjerka. 

Kad je, pak, luksuz u pitanju, bitnih promjena nema. Njemački trio predvodi, a najbolji mjesečni rezultat ostvario je Audi s čak 206 prodanih automobila. Primjerice, to je bolje od Renaulta, koji je prodao 200 primjeraka. Dalje slijede BMW sa 124 prodana primjerka te Mercedes sa 108 prodanih primjeraka. Najbolji mjesečni rezultat ove godine ostvarili su i Porsche s čak 27 prodanih automobila te Volvo s 52 prodana automobila. 

Pročitajte više