Volkswagen ima automobil zbog kojeg će Amerika zaboraviti Dieselgate

Foto: Volkswagen
 
TO SE vjerojatno nadaju čelni ljudi Volkswagena koji su u Detroitu odlučili prikazati novu Jettu, novu generaciju u Americi najuspješnijeg modela marke u povijesti.  
 
U nas pomalo zaboravljena Jetta preko bare upravo dobiva svoje sedmo izdanje. Postavljena na novu MQB platformu nova Jetta donosi napredak u svakom pogledu, a u Volkswagenu ne skrivaju velika očekivanja: „Nova Jetta je ključ našeg budućeg uspjeha u SAD-u“, rekao je šef VW-a tijekom premijere modela u Detroitu. 
 
 
Prepoznatljivog izgleda i očekivanog interijera, Jetta ne nudi ništa revolucionarno. Veća od prethodnika, omogućit će da Ameri dobiju više na ponudi prostora u kabini, ali i da uživaju u europskom ozračju. Njega donose kvalitetniji materijali, ambijentalno osvjetljenje i prema vozaču orijentirana armatura. Točka na i je digitalni kokpit. 
 
 
4,7 metara dugu limuzinu pokreće 1.4 TSI benzinac sa 150 KS i 250 Nm. Šest-stupanjska automatika je prošlost, a nova ima dva stupnja više. I sada ono najzanimljivije, Jetta će u Americi startati u drugoj polovici godine cijenom od 18.545 USD, odnosno 100 USD manje u odnosu na prethodnika. Tvorničko jamstvo je 6 godina ili 72.000 milja. 
 

Pročitajte više