Volkswagen je ovako najavio misteriozni Golf GTI, poznat i termin premijere

Screenshot: Volkswagen

KULTNI model ove godine obilježava 50. rođendan, a tim povodom će i jedna specijalna serija stići u Zeleni pakao. 

Najnoviju ediciju Golfa GTI osobno je najavio prvi čovjek Volkswagena Thomas Schäfer, a koji će navodno debitirati krajem mjeseca tijekom održavanja utrke 24 sata Nürburgringa. Najavni video ne otkriva puno. Vidi se cijeli automobil, ali je slika pikselizirana do mjere neprepoznatljivosti automobila. 

Thomas Schäfer je napisao da je novi automobil na putu, dodajući: "Vraćamo se na Nürburgring na 24-satnu utrku kako bismo proslavili svjetsku premijeru s fanovima."

 

Iz snimke se tek može pretpostaviti da novi model ima agresivnije dizajniran prednji branik s naglašenim ukrasima u boji karoserije, ističući restilizirane prednje ventilacijske otvore. Temeljit će se na nedavno obnovljenoj osmoj generaciji Golfa GTI, a to znači između ostalog da će model dobiti i IQ LED svjetla, ali nažalost ne i opciju ručnog mjenjača. 

U GTI-ju koji neki već nazivaju Edition 50 izvedbom, a prema dosadašnjem iskustvu s ovakvim verzijama, valja očekivati i revidirani ispušni sustav, kao i atraktivnije naplatke promjera bar 19 inča. O cijeni je još uvijek prerano govoriti. 

Pročitajte više