Volkswagen odgodio dolazak nekoliko noviteta

LOŠE vijesti za one koji su se nadali skorom dolasku produkcijskog Volkswagena BlueSport ili novog Bullija. Sudeći prema riječima VW-ovog šefa odjela za istraživanje i razvoj, Ulricha Hackenberga, "do daljnjeg" je odgođen njihov dolazak na tržište, a VW je fokus u bližoj budužnosti prebacio na razvoj novih SUV modela.

Konkretno, Volkswagen bi htio svoj dio kolača u segmentu gdje danas vlada Nissan Juke, a u kojem svako malo pristigne novi konkurent. SUV izdanje Pola bi trebalo u javnost stići 2014, a temeljit se na MQB platformi, dok će ga pokretati serija novih motora manjeg obujma.

Što se tiče studije BlueSport ona je navodno spremna za početak proizvodnje, ali za sada projekcije prodaje ne obećavaju jedino bitno - zaradu. Slično je i s Bullijem koji je prvi put predstavljen na prošlogodišnjem ženevskom auto salonu. Također, Polo Coupe isto tako nećemo vidjeti u bližoj budućnosti jer je situacija takva da se pomno pazi na svaki uloženi euro.

S druge strane 2015. na tržištu bi se trebala pojaviti nova generacija modela Phaeton. Očekuje se kako će novitet imati aluminijsku konstrukciju što će ga učiniti znatno lakšim i ekonomičnijim od prethodnika te ujedno opravdati višu cijenu. Iako prethodna generacija nije polučila uspjeh pretpostavlja se kako ovaj model vide kao predvodnika game čiji je cilj osnažiti imidž branda. Kupcima će biti prezentiran kao alternativa skupljim limuzinama, a konkurenciju će mu činiti Jaguar XJ i slični modeli. Nema sumnje, nekadašnji projekt Dresden se nastavlja.

Pročitajte više