Volkswagen pripremio oproštajnu poslasticu

Foto: Volkswagen

IAKO se nagađa kako će uskoro u mirovinu, Volkswagen Polo se ne predaje. 

Sada iz Volkswagena stiže prava poslastica kojom se obilježava četvrt stoljeća sada već kultnog sportaša. Iako je bio u sjeni Golfa, Polo GTI je stekao brojne poklonike, a tim povodom Volkswagen ih časti specijalnom slavljeničkom serijom. 

Serija Polo GTI Edition 25 nastupa 1. lipnja, a na tržištu će biti ponuđeno točno 2500 primjeraka. Za njih će Volkswagen tražiti minimalno 35.205 eura na njemačkom tržištu. Najveća novost u ovo vrijeme sveopće elektrifikacije je da će model uopće biti ponuđen na tržištu. Ispod poklopca je pak stari znanac, 2.0 TSI benzinac koji daje 207 KS i 320 Nm, a pokreće isključivo prednju osovinu. 

Opremljen sportskim ovjesom i 15 mm bliže podlozi te sa standardnom XDS elektronskom blokadom diferencijala, Polo GTI može ponuditi puno užitka za upravljačem. Prema onome što piše na papiru, ubrzat će do 100 km/h za 6.5 sekundi. 

One sklonije modernim detaljima i estetici razveselit će podatak o uvođenju matrix LED svjetala, 18-inčnih Adelaide u sjajno crnom finišu. Tu su i kontrastni detalji poput crno obojenih kućišta retrovizora i krovnog spojlera. Kupci mogu birati između šest metalik boja, dok će glavni znak ekskluzivnosti biti natpis "One of 2500" na pragovima. 

U svakom slučaju, ovaj potez Volkswagena je za svaku pohvalu, a sigurno je kako će biti i odgovarajuća reakcija tržišta. 

Pročitajte više