Volkswagen se okreće električnoj energiji

 Foto: Volkswagen,
Render: Theophilus Chin

POSLJEDNJE informacije potvrđuju nagađanja kako će Volkswagen u budućnosti glavninu snaga usmjeriti ka razvoju alternativnih pogona. 
 
Nakon što je afera Dieselgate uprljala najjači VW-ov prodajni adut – oznaku TDI, uslijedio je pad interesa za automobile pokretane dizelskim motorima. Najnovije informacije govore kako na europskom tržištu dizelaši iz mjeseca u mjesec bilježe pad popularnosti. Tako je prema LMC Automotive u Zapadnoj Europu udio dizelaša na tržištu novih automobila u travnju pao na ispod 50% - tržište dizelaša u travnju je palo za 3,1%, a udio na 49,7%. 
 
 
Kako su emisijski standardi sve stroži u VW gropi ozbiljno razmišljaju o "zelenim" automobilima. Njihove procjene govore da do 2025. godine moraju godišnje prodati milijun eko vozila, odnosno hibrida, plug-in hibrida i električnih automobila, a sve kako bi udovoljili standardima CO2. 
 
Prvi potez bit će širenje ponude sa bar 20 novih eko-modela do kraja desetljeća, a u okviru kojih će biti električni Audi A6, VW Phaeton i Porsche Mission E. Kao što je poznato od prije, MEB platforma će modularnim svojstvima olakšavati implementaciju novih tehnologija, ali i posredno ostvarenje najavljenog električnog dosega od 500 km za pojedine modele.  
 
 
U VW su spremni na nove trendove, pa je tako šef proizvodnje izjavio da u kratkom vremenu mogu udvostručiti proizvodnju elektrificiranih vozila u svoje tri tvornice u Europi. Trenutne mogućnosti su oko 75.000 električnih vozila godišnje. 

Pročitajte više