Volkswagen ukida svoj najpopularniji proizvod

Foto: Volkswagen

NAKON što ga je povukao iz tvornice u Hannoveru, Volkswagen je svoj najpopularniji proizvod odlučio poslati u povijest i zamijeniti ga novim koji nije toliko štetan za okoliš. 

U pitanju je VW curry kobasica kojih se godišnje proizvede više od sedam milijuna. Odluka je definitivna i omiljena grickalica Volkswagenovih radnika se povlači iz kantina u svim Volkswagenovim tvornicama. Naime, Volkswagen je odlučio povući ovu kobasicu od svinjetine, ali i sve namirnice od mesa. Tako će kantine nuditi isključivo vegetarijanska i veganska jela, a povremeno i ribu.

U stvaranju novog menija pomoći će Nils Potthast, šef kuhinje koji se već okitio Michelinovom zvjezdicom. Do sada je pripremljeno 400 različitih recepata od kojih će se u ponudi zadržati njih stotinjak. Želja je Volkswagena, jednog od najvećih proizvođača automobila u svijetu, da mu radnici budu zdraviji, ali i da se manje opterećuje okoliš. 

Ranije je ova odluka razbjesnila bivšeg kancelara Savezne Republike Njemačke i bivšeg člana kontrolnog vijeća Volkswagena Gerharda Schrödera, koji se oglasio na društvenim mrežama.

"Da sam još uvijek član Nadzornog odbora VW-a, ovako nešto se ne bi dogodilo", napisao je i dodao da je svjestan da je vegetarijanska prehrana dobra te da je sam povremeno prakticira, ali da se nikada ne bi trebalo odustati od curry kobasice. Čak je pokrenuo i hashtag "spasite currywurst". Ubrzo mu je odgovorio Gunnar Killian, šef Volkswagenovog stožera.

"Ne brini, Currywurst ne nestaje. Posluživat će se i dalje u ostalim kantinama, pa možeš uživati u kobasici koja ti se toliko sviđa", napisao je. 

Službene informacije govore kako su to upravo željeli sami radnici. Gužva u kantinama, odnosno restoranima izvan kruga tvornica gdje će se i dalje nuditi kobasice, pokazat će tko je bio u pravu i govorio istinu. U svakom slučaju, proizvodnja VW kobasice će se definitivno smanjiti. 

Pročitajte više