Volvo Universe - Kuda plovi ovaj brod...

VOLVO je na svom "domaćem", šangajskom auto salonu predstavio koncept Universe, model koji bi navodno trebao pokazati u kojem će se smjeru kretati dizajn budućih modela ovog proizvođača. Kažemo "domaći" jer je Volvo danas u rukama kineskog vlasnika koji želi pronaći novi dizajnerski jezik kojim će Volvo kročiti u uspješnu budućnost.

Na prvi pogled s boka automobil djeluje poprilično dopadljivo. Straga pak podsjeća na Jaguarov novitet i mnogi će podrugljivo zaključiti kako Kinezi ne odustaju od svojih navika kopiranja renomiranih svjetskih proizvođača.

No, pravu katastrofu za većinu komentatora predstavlja prednji kraj očito inspiriran povijesnim modelima Volva. Štoviše u Volvu navode kako je inspiracija potekla izravno iz muzeja švedskog branda.

No, postavlja se pitanje je li baš to put kojim Volvo treba krenuti u potragu za novim i mlađim kupcima i to posebno nakon što je lagani zaokret prema modernijem dizajnu (XC60, S60) donio mnoge pozitivne reakcije. Kako bilo uskoro bi trebali saznati koliki će točno utjecaj Universe imati na "sljedeću veliku limuzinu iz Volva".

Pročitajte više