Volvo V30: Praktičnost sa stilom

VOLVO bi navodno uskoro trebao predstaviti veću izvedbu modela C30, koji trenutno interno nosi oznaku V30, a ima dodatni par vrata.

Na priloženim renderima može se vidjeti kako bi ovaj automobil trebao izgledati, a očiti su utjecaji najnovijih modela švedskog proizvođača, posebice S60.

S60 je za novi model donirao i svoju platformu, dakako u nešto kraćem izdanju, no opet sasvim dovoljno da novitet bude dimenzijama veći od C30. Dodatni će se prostor prvenstveno osjetiti na stražnjoj klupi i naravno u prtljažniku.

Ponudu motora će činiti uobičajena motorizacija iz modela C30 i S60, a naglasak će biti na manjim motorima i povećanju ekonomičnosti. S druge strane, standardno za Volvo, sigurnost će biti na visokom nivou s mnogo sigurnosnih pomagala.

Testiranja automobila su u već poodmakloj fazi, pa bi premijerno predstavljanje mogli očekivati već sljedećeg proljeća na ženevskom auto salonu, dok se dolazak na tržište očekuje sredinom iduće godine. Na premijeri bi trebali saznati i hoće li se u Volvu odlučiti za oznaku V30 ili će ovaj model dobiti drugo ime.

Pročitajte više