Vrhuška potvrdila proizvodnju baby Boxstera

PORSCHEOV šef, Matthias Müeler, je u intervjuu jednom njemačkom listu potvrdio kako će stuttgartski proizvođač vrlo skoro tržištu predstaviti "modernu verziju modela 550 Spyder". Iako se ovaj automobil doživljava kao nasljednik James Dean Porschea retro dizajn neće biti prisutan.

Ukratko, riječ je o automobilu koji će veliki broj komponenti, uključujući i platformu dijeliti s Volkswagenovim i Audijevim malenim sportašima odnosno modelima Bluesport i R4. Središnje smješteni motor bi ustvari trebao biti manji 4-cilindrični turbo obujma od 1,6 do 2,5 l snage između 200 i 350 KS (ovisno o izvoru).

U svakom slučaju ovaj će sportaš postati Porscheov novi ulazni model, pa će se u ponudi smjestiti ispod Boxstera koji će narasti dimenzijama i cijenom. U Porscheu očekuju veliki interes za novitet. Velika pažnja prilikom razvoja će biti posvećena i zbog činjenice kako je riječ o automobilu koji bi za buduće kupce trebao predstavljati vrata za ulazak u Porscheov svijet i prvi korak u lojalnosti prema Porscheu. Upravo u tome leži i najveća važnost ovog proizvoda za Porsche.

Pročitajte više