VW Golf i kao crossover

 Foto: Volkswagen

VOLKSWAGEN će iduće godine na ženevskom salonu predstaviti novi crossover temeljen na netom obnovljenom Golfu.
 
Novi crossover će se uvelike oslanjati na koncept T-Roc predstavljen još 2014. godine, doznaje britanski Autocar. Novi model pozicioniran ispod Tiguana na ceste bi trebao stići do kraja iduće godine, a po svemu sudeći će zadržati ime koncepta i u proizvodnoj izvedbi. 
 
Osnovna razlika u odnosu na koncept bit će nešto konvencionalnijoj formi sa dodatnim parom vrata. U pogledu dimenzija ne bi trebalo biti većih odmaka, pa se može računati sa 4,2 metara duljine i do 1,85 m širine. Dakako, MQB platforma i Golfova osnova znače kako razmak između osovina ostaje nepromijenjenih 2,64 m. 
 
 
Kad su pak motori u pitanju start bi mogla označiti 1.0 TSI benzinska izvedba, a slijedio bi ju novi 1.5 TSI sa 130, odnosno 150 KS. Dizelaši će biti posuđeni od ostatka game, a sudeći po trendovima ne bi trebala izostati hibridna i električna izvedba. Nadajmo se tek da će pogon na sve kotače biti barem opcijski dostupan kako bi automobil imao koliko toliko solidne performanse kako na makadamu, tako i na asfaltu. Kad su pak cijene u pitanju optimistične najave govore kako bi osnovni model s prednjim pogonom mogao proći i za oko 22.000 eura. 

Pročitajte više