VW Golf VII sve bliže

PREMDA se novi Golf neće pojaviti do 2012, u posljednje vrijeme sve je više informacija o njemu. Posebice valja spomenuti prošlotjedno objavljivanje video isječka u kojemu se može vidjeti maketa za koju se može zaključiti kako je riječ o sljedećoj generaciji Golfa.

Dakle, što se izgleda tiče, ako je vjerovati spomenutoj maketi, novi model će ponovno predstavljati evoluciju sadašnjeg, no s većim izmjenama nego što je to bio slučaj između pete i trenutne šeste generacije. Prema sadašnjim informacijama dizajn će biti konačno završen sredinom sljedeće godine pa možda tada procuri još koji sličan video.

No, ono gdje bi u ovoj smjeni generacija trebalo doći do pravih izmjena se nalazi ispod kože. Naime, novi bi se Golf trebao temeljiti na novoj fleksibilnoj obiteljskoj MQB platformi, koju će 2011. prvi upotrijebiti novi Audi A3, a kasnije čak i sljedeći Passat. Nadalje, novi bi Golf trebao biti oko 150 kg lakši od sadašnjeg.

Prve će se na tržištu dakako naći standardne izvedbe s tri i pet vrata, a potom će ga slijediti sve ostale varijante kao i nove generacije modela koji se u osnovi temelje na Golfu, poput Tourana i Tiguana. Svakako valja reći i kako će nova generacija ponovno na tržište dovesti cabrio izvedbu, a ona bi naime trebala stići sredinom 2013. Radit će se o modelu s platnenim krovom kojemu će Eos prepustiti svoje mjesto pomicanjem na segmentu prema gore. Eventualni dolazak coupe izvedbe će biti dobro razmotren s obzirom na njegov potencijalno loš utjecaj na Scirocco.

S novim Golfom kupci mogu očekivati pregršt novih i naprednih rješenja te bogatu opremu s obzirom kako će VW svakako pokušati zadržati primat u segmentu. Isto vrijedi kada je riječ o motorizaciji, koju će općenito karakterizirati downsizing, ali i pojava tri-cilindričnih motora, turbopunjači te malena potrošnja. Svakako u ponudi će biti i hibridna izvedba, a od prijenosa se očekuje daljnji rast prisutnosti DSG mjenjača s dvije spojke, koji će biti dostupni u verziji sa 6 i 7 stupnjeva prijenosa.

Pročitajte više