VW Grupa kupuje Ducati?

VOLKSWAGEN Grupa, odnosno Audi navodno namjerava kupiti dugovima opterećenog talijanskog proizvođača motocikala, slavni Ducati. Od strane Volkswagena se ne mogu dobiti nikakve službene potvrde ovog plana, no insajderi tvrde kako su u Nijemci vrlo zainteresirani.

Priča kako je VW Grupa zainteresirana za kupnju nekog proizvođača motocikala je stara već nekoliko godina. Bio bi to način širenja na nova tržišta prema novim kupcima, a ujedno i put k istraživanju novih ekonomičnijih oblika mobilnosti.

S druge strane Ducati godišnje proda oko 35.000 motocikala, ali je trenutno u teškoj financijskoj situaciji. Duguje oko 200 milijuna Eura, pa bi povezivanje sa snažnom VW Grupom bio način prevladavanja krize.

Iako je Ducati 2010. ušao u suradnju s AMG-om, čini se kako je na kraju Audi ipak najizgledniji kupac, pa bi tako VW Grupa pored Volkswagena, Audija, Seata, Škode, Bentleya, Bugattija, Lamborghinija, Porschea, Volkswagen komercijalnih vozila te Scanije i MAN-a dobila još jednog člana. Pravo prvokupa koje Audi navodno ima traje do sredine sljedećeg mjeseca do kada bi se posao prodaje, odnosno kupnje za cijenu od oko 250 do 300 milijuna Eura trebao realizirati.

Ako se netko još sjeća i pita što je s NSU-om valja reći kako bi ovaj stari brand poznat po motociklima i nekadašnji dio Audija navodno trebao biti iskorišten za novu generaciju gradskih automobila, vrlo vjerojatno s alternativnim pogonskim sklopovima.

Pročitajte više