VW Phaeton: Redizajn za novi uzlet

IAKO se posljednjih godina pričalo kako će VW ipak odustati od svog top modela, pekinški salon je donio pravio odgovor. Phaeton je i dalje prisutan, i to u novom izdanju.

Obnovljeni model predstavlja se u više pakiranja. Kao i dosad, ponuda uključuje izbor između dva individualna sjedala straga ili spojene sjedeće površine, a na raspolaganju je i za 120 mm produljena izvedba modela. Prvoklasni luksuz je neizostavan, kao i oprema na razini najboljih predstavnika klase. Exclusive linija uključuje probrane materijale, podešavanje prednjih sjedala u 18 smjerova, četiri-zonsku klimatizaciju, hladnjak i sl.

Estetske novosti svele su se na nešto opsežnije zahvate na prednjici gdje sada prednji svjetlosni sklop s bi-xenon farovima uključuje i LED dnevna svjetla. Isti recept nalazi se i straga, a sve u skladu s njemački tvrdo postavljenim geometrijskim odnosima.

U poglavlju vožnje vozača očekuje novi sustav kočnica, sustav dinamičkog osvjetljenja ceste, kao i potpuni multimedijalni sustav s uključenom UMTS mobilnom vezom.

Motorizacija je na razini zadatka, a uključuje V6 TDI (174 kW/240 KS, 8,5 l/100 km) i V6 FSI (206 kW/280 KS) u osnovi te poznati V8 (246 kW/335 KS) i W12 (331 kW/450 KS) benzince za one koji žele više, ako ne i najviše. Naravno, svi odreda su unaprijeđeni po pitanju potrošnje, emisije CO2 i buke.

VW Phaeton zasad nema definirane cijene, a na tržištima širom svijeta, počevši od Kine u kolovozu, bit će dostupan do kraja godine.

Pročitajte više