W Motors predstavlja novi bolid

 Foto: W Motors

W MOTORS, jedini proizvođač supersportskih automobila sa Srednjeg istoka, najavio je novi model.

Malena kompanija koja se proslavila nakon nastupa njihovog jedinog modela u nastavku filmskog serijala Fast&Furious,  polovicom će ovog mjeseca na Dubai Motor Showu predstaviti novi projekt. Podsjetimo, njihov jedini model Lyan Hypersport proizveden je u svega 7 primjeraka, svaki s cijenom od čak 3,4 milijuna USD. Ima 750 KS, postiže 100 km/h za 2,8 sekunde i maksimalnih 385 km/h. 
 
Iza imena Fenyr Supersport krije se novi sportaš zasnovan na prije spomenutom Lycan Hypersport. Zadržan je i isti motor, RUF (Porsche) 3.0 R6 twin-turbo, ali sada nasviran na nevjerojatnih 1.000 KS maksimalne snage. S obzirom na najavljenu ukupnu masu od svega 1.200 kg mogu se očekivati brutalne performanse. Također, izbacivanje skupih dodataka koji ne doprinose užitku u vožnji, poput dijamanata u svjetlima i holografskog zaslona, cijena bi mogla pasti na puno realnijih milijun USD. Očekivana godišnja naklada je čak 25 primjeraka. 
 
Podsjetimo, libanonska tvrtka s kojom je surađivao i Mate Rimac (link) je u svom debiju naišla na dosta kritika. Jednu pogledajte u nastavku.
.
 

Pročitajte više