Yaris za poznatu veslačicu

AUTO Nova d.o.o., ovlašteni partner Toyota, prepoznao je višegodišnji trud i zalaganje gđe. Mirne Rajle Brođanac, svjetske prvakinje u veslanju lakih čamaca, te njen trud odlučio nagraditi ustupanjem na jednogodišnje korištenje automobila Toyota.

U prvo vrijeme biti će to najmanji Toyotin model, popularni Yaris, miljenik žena i mladih dinamičnih ljudi, kojega je trenutno moguće vrlo povoljno kupiti u sklopu akcije «staro za novo» uz popust i recikliranje automobila starijih od deset godina.

Kroz godinu dana suradnje, uslijedit će i vožnje u Corolli i Avensisu, kao i terencima RAV-4 i Land Cruiseru. U navedenom razdoblju će Auto Nova nastojati nekim od svojih testnih terenaca pomoći i Mirninom Veslačkom klubu “Iktus” kojemu je otuđen kombi za transport čamaca na natjecanja.

Mirna Rajle Brođanac rođena je u Osijeku, a veslanjem se bavi od 4. studenog 1990. godine natječući se u konkurenciji lakih samaca. Već 1995. godine sa Svjetskog B prvenstva u nizozemskom Groningenu donijela je brončanu medalju, a isti je uspjeh ponovila i godinu dana kasnije.

Od 1996. godine uspješno brani boje Hrvatske na Svjetskim A prvenstvima. Nakon nastupa u Škotskoj i Francuskoj 1996. i 1997. godine, na svjetskim prvenstvima koja su slijedila nastupila je i u finalnim utrkama.

U finale se plasirala u Njemačkoj 1997. godine, u Kanadi 1999. godine, u Zagrebu 2000., u Švicarskoj 2001. godine, te lani u Španjolskoj.

Ove godine ostvarila je najveće uspjehe karijere  osvojivši prvo mjesto na najprestižnijoj veslačkoj regati na svijetu u švicarskom Luzernu, te drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu Milanu.

Pročitajte više