Za Mercedes su četiri cilindra dovoljna za više od 700 KS, evo i kako

Foto: Manhart

AKO ste mislili da su četiri cilindarski AMG modeli zvijeri bez pokrića, razmislite još jednom. 

Kao što je poznato, iza oznake "63" kod AMG-ovih modela više ne grglja zadovoljno V8 motor već ga je počeo mijenjati plug-in hibridni pogonski sustav predvođen četiricilindarskim motorom.

Ovakva kombinacija puca od snage, ali po mišljenju nekih ipak nema dovoljno karizme, a o zvuku da i ne govorimo. 

Manhart sad pokušava spasiti stvar i vratiti dio duše pravog "C63“. Predstavljaju CRE 700 tuning kit koji ima dva cilja, a to su povećanje snage i unaprjeđivanje zvuka.

Hibridna 4 cilindra jača od V8

Podsjetimo, Mercedes-AMG C63 S E Performance standardno raspolaže s 500 kW/680 KS i 1020 Nm. Sada, nakon ugradnje MHtronik modula u 2.0 četiricilindarski motor, sinergijski učinak raste na čak 533 kW/725 KS i 1120 Nm. 

Kako ipak govorimo o C klasi, na ove vrijednosti ne može se nitko požaliti. Kad je pak ispuh u pitanju, njemački je tuner ugradio potpuno novu ispušnu granu i katalizatore, a epilog je “znatno moćniji zvuk”.

U vizualnom smislu Manhartova prerada ne odstupa drastično od originala. Nimalo čudno s obzirom na to da AMG nije ostavio puno prostora za dotjerivanje.

Uređen i ovjes

Dalje od amblema kuće nije se išlo u pogledu vizualnog doživljaja, dok se u pogledu tehnike tuner pozabavio još podvozjem. Ugradnjom novih H&R opruga podnica je sada 20 mm bliža podlozi, a vozna svojstva dodatno izbrušena. 

Naravno, Manhart je otvoren za upite i spreman je ispuniti svaku želju klijenta. A onda je samo cijena granica. 

Pročitajte više