Za par kuna od Škode "napravio" BMW

KRENULO je kao šala, a onda su vidjeli da je sličnost velika. 

Malo tko bi mogao pomisliti kako prva generacija Škode Octavije i BMW-a E36 imaju slična stilska rješenja, pa i proporcije. Upravo to je pokazao jedan Škodin obožavatelj, a sve kako bi se našalio s prijateljem. 

Samuel Masar živi u Poljskoj, a ima vlastiti servis. Kad je na servis primio prijateljev srebrni BMW serije 3 (E36), odlučio se s njim našaliti.

Uzeo je srebrnu samoljepljivu traku i od maske napravio dva "bubrega". Potom je stavio BMW-ov logo na poklopac motora, te okinuo fotografiju. Nju je poslao prijatelju uz obavijest kako konačno radi na servisu njegovog BMW-a. Vjerovali ili ne, neimenovani vlasnik je nasjeo na priču i tek nakon što mu je Masar ukazao na jeftinu preradu shvatio da gleda u Škodu. 

Prva generacija Octavije predstavljena je 1996. godine, a nastala je pod kapom Volkswagena. BMW-ova serija E36 je pak stigla ranije, još 1990. godine i smatra se jednim od najuspješnije dizajniranih generacija serije 3, ali i limuzina tog doba. 

Kako nam je otkrio, Samuel Masar ne pati od kompleksa povezanih s BMW-om. On je veliki poklonik Škode, pa čak i kolekcionar. Ima ih nekoliko, od najstarije škode 105L, preko Favoritke i Felicije, pa sve do srebrne Octavije. 

Pročitajte više