Zaposlenici Volkswagena dobili još jedan bonus, nije malen

Foto: Volkswagen

VEĆ smo navikli na to da radnici u autoindustriji dobivaju nemale bonuse. Volkswagen ide korak dalje i radnicima isplaćuje dodatnu nagradu.

Volkswagen je odlučio zahvaliti radnicima na iskazanom angažmanu u proizvodnji, ali i riziku koji su podnijeli u zdravstvenom smislu. Stoga će svakom radniku u Njemačkoj isplatiti dodatni bonus na plaću u iznosu od 500 eura neto, i to za razdoblje od srpnja 2021. do veljače ove godine. Isplate kreću potkraj mjeseca zajedno s plaćom. 

"Posljednjih mjeseci pandemija je u velikoj mjeri testirala naše zaposlenike - bilo da su radili na lokaciji ili od kuće. Fleksibilnost i neumorna posvećenost poslu koju su pokazali je vrijedno postignuće koje želimo prepoznati. To je razlog za novi tzv. koronavirus premium", izjavio je Gunnar Kilian, direktor Odjela ljudskih resursa. 

Pripravnici, praktikanti i doktorandi će također dobiti bonus, i to u iznosu od 300 eura. 

Podsjetimo, Volkswagen je prvi koronavirus bonus isplatio u lipnju prošle godine za period od ožujka 2020. do lipnja 2021. godine, i to u iznosu od 1000 eura. Slično su napravile i druge tvrtke u Njemačkoj, pa je tako Daimler još u prosincu 2020. godine isplatio bonus od 1200 eura.

Njemačka vlada je ranije dopustila tvrtkama da isplaćuju djelatnicima bonus zbog pandemije u iznosu do maksimalno 1500 eura neoporezivo. 

Pročitajte više