Zaposlenik salona sjeo za upravljač Ferrarijevog klasika. Nije izašao iz tunela

TREBAO je prevesti automobil do manifestacije udaljene svega dvadesetak kilometara.

Kaže se da škrti plaćaju dvaput, a na ovom primjeru je to vlasnik salona. On je, naime, odlučio uštedjeti na prijevozu Ferrarijevog klasika do obližnje manifestacije. I ubrzo zažalio. 

Platio je danak neiskustvu

Umjesto da ga odveze šlepom do 18 km udaljenog odredišta, vlasnik salona i restauratorske tvrtke Mechatronik skupocjeni Ferrari F40 povjerio je mlađahnom zaposleniku. 24-godišnjak se prihvatio zadatka, ali je nakon nekoliko minuta platio danak neiskustvu vožnje preko tri milijuna eura vrijednog bolida. 

Njemački mediji izvještavaju da točan uzrok nesreće nije poznat te se ne isključuje mogućnost da je uzrok ipak mehanički kvar. Slaba je to utjeha zaposleniku kojeg će ova nezgoda vjerojatno skupo stajati. 

Natrag u garažu

U tunelu je izgubio kontrolu nad automobilom i prednjim se krajem zabio u bočnu stijenu. Umjesto da bude izložen na Motorworld Car Showu, automobil je vraćen odakle je krenuo te će biti nanovo popravljen. 

Zanimljivo je da to nije prvi slučaj u kojem je zaposlenik Mechatronika razbio neki klasik na javnoj prometnici - 2013. godine jedan je zaposlenik uspio razbiti Mercedes 300 SL. 

NEW ARRIVAL ! The Ferrari F40 needs no introduction at all and will be always one of the most iconic cars from...

Objavljuje MechatronikPetak, 15. ožujka 2024.

Pročitajte više