Zašto je ovako brutalno išaran Ferrari? Razlog je banalan

Foto: Instagram

NEKOLIKO je dana Ferrari California bio parkiran na prometnoj ulici u brazilskom gradu Maceió Brazilu i privukao je veliku pozornost. Naime, o vjetrobransko staklo su mu razbijene ljuske jajeta, a po karoseriji su ispisani natpisi poput lopov, korupcija, švercer i sl.

Je li riječ o osveti?

Većina ih je bila uvjerena da auto pripada nekom od političara, drugi su se šalili da je muškarac zaboravio iznijeti smeće i da mu se supruga na taj način osvećuje, no na kraju se pokazalo da je razlog tome još banalniji.


Crveni sportski automobil bio je parkiran tik uz pločnik na prometnoj ulici Rua Deputado Jose Lages u središtu Maceióa na istočnoj obali Brazila.

Prema svjedocima, automobil je bio parkiran nekoliko dana ispred Palate Supermercado, jedne od najvećih tržnica u gradu, sve dok ga policija nije primijetila i odlučila ukloniti automobil. Istraga je pokazala da šteta na automobilu nije djelo vandala.

Sve za pozornost

Zapravo, automobil je vandalizirao sam vlasnik kako bi privukao pažnju prolaznika. Influencer iz Brazila koristio je vlastiti automobil Ferrari California za reklamiranje svojih usluga.

“Ovo se dogodilo u mojoj domovini Brazilu, vlasnik samo želi privući pozornost, to je bilo samo za medije... Ovo je nova normala! “Nažalost, ljudi će učiniti sve da privuku pozornost”, napisao je jedan korisnik na Instagramu.

Riječ je o svemu samo ne o jeftinoj promociji, jer se cijene rabljenog Ferrarija California u Europi kreću između 100.000 i 200.000 eura. Automobil koji je Ferrari prije nekog vremena prestao proizvoditi bio je dostupan s atmosferskim 4.3-litrenim V8 motorom snage 338 kW (485 KS), a u posljednjoj generaciji dobio je 3.9-litreni V8 motor s dva turbinska punjača i snage 412 kW (560 KS).

Pročitajte više