Zbog ovog auta policija je zatvorila škole i ispraznila šoping-centar

VLASNIK je htio uštedjeti nešto novca, a njegova kućna radinost lokalne je vlasti skupo stajala. 

Dogodilo se to potkraj listopada u gradu Murfreesboro u saveznoj državi Tennessee kad je policija zaprimila niz poziva o sumnjivom automobilu. U pitanju je bio Lexus IS koji je sa suvozačeve strane po boku imao neku nadogradnju čudnog izgleda. 

Zbog sumnje da se radi o eksplozivu, na noge je podignuto sedam različitih državnih službi uključujući jedinice hitne pomoći, vatrogasce i specijalne policijske jedinice. Pritom su zatvorene obližnje škole, a ispražnjen je i jedan šoping-centar. 

Cijelu akciju promatrao je iz mase zainteresiranih i sam vlasnik Lexusa ne znajući kako je cijelu strku prouzročio upravo njegov automobil. Naime, instalacija na boku Lexusa služi zaštiti boka vozila od udarca u ogradu ili vrata. Kako je u kućnoj radinosti izrađena uz obilato korištenje samoljepljivih traka i žica, policija je sumnjala da se radi o eksplozivnoj napravi. 

 

Na koncu je policija odlučila okončati hitnu situaciju, ali pritom nije objavila je li to posljedica "deaktivacije eksplozivne naprave" ili su uspjeli kontaktirati vlasnika Lexusa. U svakom slučaju, policija je objavila kako protiv vlasnika Lexusa neće biti poduzete nikakve mjere. 
 

Pročitajte više